Nyheter

Ventil
Jonas Rossing

Vi hälsar Jonas Rossing välkommen till ENGI

Juni 2024

Vi välkomnar vår nya kollega Jonas Rossing till oss på ENGI. Jonas har bred erfarenhet inom VVS-projektering och kommer bli ett värdefullt tillskott inom projekteringsområdet.

Alecta Fastigheter

Rikstäckande uppdrag för Alecta Fastigheter

Maj 2024

ENGI har fått ett rikstäckande uppdrag av Alecta Fastigheter om att energioptimera ett bestånd om 24 fastigheter och 440 000 kvm med tonvikt på Stockholm, Göteborg och Jönköping. Bland fastigheterna finns delar av Asec köpcentrum i Jönköping och Ullevi Park i Göteborg. Vi är taggade på att visa upp vilken skillnad ENGIs expertis inom energioptimering kan göra på befintliga installationer.

Pär Berglund

Vi välkomnar Pär Berglund

Maj 2024

Vi hälsar vår nya kollega Pär Berglund varmt välkommen till oss på ENGI. Per kommer förstärka oss inom bland annat teknik och projektledning.

Byggnad med glasfönster

CapMan Real Estate och ENGI tar nästa steg tillsammans

Januari 2024

ENGI fick under våren 2023 i uppdrag att utföra en energikartläggning och se över möjligheterna att förbättra lönsamheten för fastigheten Städet 2 i Södra Häggvik. Fastigheten är på ca 16 000 kvadratmeter där energikartläggningen resulterade i ett antal åtgärdsförslag som vi nu har fått förtroendet att implementera merparten av. ENGI ser fram emot ett fortsatt gott samarbete!

Magnus Klockare

ENGI hälsar Magnus Klockare välkommen!

December 2023

Vi välkomnar Magnus Klockare till ENGI. Han kommer förstärka oss inom bl.a. OVK och energiprojekt. Kul att ha dig ombord Magnus!

Kista NOD

Vi avrundar energiutredning Kista NOD

December 2023

Nu är vi i slutfasen med Kista NOD där vi på ENGI jobbat en tid med ännu ett givande projekt. En stor energiutredning med tillhörande åtgärdspaket kommer sammanställas och levereras strax innan jul. Vi tackar Atrium Ljungberg för förtroendet!

Engi Göteborg rekryterar

ENGI Göteborg rekryterar!

November 2023

Vill du bli en del av vårt team i Göteborgsregionen? Vi växer och söker senior energikonsult med nätverk inom vårt område.

Vi söker dig som har minst 5 års erfarenhet som VVS-ingenjör eller är erkänt skicklig inom energieffektivisering. Du är självgående, tar eget ansvar, tycker om att leda andra och trivs med kundkontakt. Du har akademisk bakgrund, körkort och behärskar svenska språket i tal och skrift på utmärkt nivå.

Är du den vi söker?

Kontakta Jonas Kristiansson på jonas.kristiansson@engi.se eller 0732-26 69 99 för mer information och ansökan.

En tavelvägg hos ENGI

ENGI Stockholm söker VVS-ingenjör!

November 2023

ENGI fortsätter växa och söker en VVS-ingenjör som brinner för energi.

Vi söker dig med några års erfarenhet som VVS-ingenjör och är skicklig inom energieffektivisering. Du är självgående, tar eget ansvar och trivs med kundkontakt. Du har akademisk bakgrund, körkort och behärskar svenska språket i tal och skrift på utmärkt nivå.

Välkommen att kontakta Lisen Sellén på lisen.sellen@engi.se eller 070-989 01 10 för mer information och ansökan.

Kylarbeten inkl F-gaser

ENGI har numera företagscertifikat för kylarbeten inkl F-gaser

November 2023

Vi kan glatt meddela att ENGI numera har företagscertifikat för kylarbeten inkl F-gaser. Med detta ser vi nu fram emot att djupdyka mer inom energieffektivisering på kyl- och värmepumpsområdet.

Teamet i göteborg sitter i en soffa

ENGI Göteborg på ny adress!

Augusti 2023

Nu är vi på plats på vårt nya kontor i Göteborg! Ni hittar oss framöver på Östra Hamngatan 16. Välkommen!

Joakim Persson

Vi välkomnar Joakim Persson!

Augusti 2023

Vi välkomnar vår nya kollega Joakim Persson till oss på ENGI. Joakim kommer närmast från Värmex och dessförinnan Tysklinds. Joakim kommer förstärka oss inom bland annat energi och vent där han har jobbat mycket med projektering.

Entre ursvik

Full fart framåt i Ursvik Entré

Augusti 2023

Vi kickar gång hösten med en rad spännande projekt, bland annat fastigheten Stockmakaren 1, tidigare känd som Bankhus 90, numera Ursvik Entré. Bygganden omfattar 93 000 m2 och är en välkänd byggnad i Stockholm. Vi är glada att få förtroendet att göra en stor energiutredning för att arbeta fram ett skräddarsytt åtgärdspaket som kommer rusta fastigheten för framtiden.

CapMan Real Estate

Foto: Fastighetsvärlden

Ny kund och nytt uppdrag - CapMan Real Estate

Maj 2023

ENGI har fått i uppdrag att utföra en energikartläggning och se över möjligheterna att förbättra lönsamheten för fastigheten Städet 2 i Södra Häggvik. ENGIs uppdrag omfattar även att agera tekniskt stöd och motpart för pågående projekt i fastigheten. ENGI tackar för förtroendet och hoppas på ett gott samarbete med CapMan Real Estate!

Altura

Energideklarationer och energikartläggningar för Altura

Mars 2023

ENGI har fått ett rikstäckande uppdrag för Altura samhällsfastigheter som omfattar energideklarationer och energikartläggningar. Vi har gjort en liten etapp i Stockholm under vintern och under våren kommer vi påbörja den stora genomgången av ytterligare 30-35 fastigheter. Målsättningen är att ta fram en plan för energiklass B för alla fastigheter. Vi tackar för förtroendet och ser fram emot fortsatt samarbete!

Arninge Centrum

Energiprojekt Hilton är igång!

Mars 2023

Vi är glada att vi dragit igång ett nytt spännande projekt åt Corem där vi kommer genomföra en rad åtgärder för att minska fastigheten Hilton 3´s energianvändning och klimatpåverkan. Vi kommer bland annat byta ut fastighetens värmepump till en ny med naturligt köldmedie som har mycket lågt GWP (global warming potential), byta ut remdrivna fläktar mot direktdrivna EC-fläktar och sätta in tryckreglerande ventiler på komfortkyla och radiatorsystemen för bättre komfort och lägre energianvändning.

Erik och Jonas

ENGI etablerar sig i Göteborgsregionen

Februari 2023

ENGI utvidgar verksamheten till Göteborg/Borås med omnejd och välkomnar två nya kollegor lokaliserade i området. Jonas Kristiansson - som efter några år inom restaurang valt att komma tillbaka till vår bransch där han tidigare arbetat på bland annat ÅF/AFRY - har redan hunnit komma igång. Tillsammans med Jonas kommer även Erik Lindell att ansluta till oss under våren. Erik kommer närmast från Swedac där han jobbat med besiktningar inom industrin. Vår ambition är att vår närvaro i Göteborgsregionen ska stärka vårt erbjudande mot våra rikstäckande kunder och vi ser fram emot att nu även kunna delta i de större rikstäckande upphandlingarna.

Engis kontor

ENGI söker Projektledare med VVS-profil

Februari 2023

ENGI fortsätter växa och söker nu en erfaren och självgående Projektledare med VVS-kompetens som vill bli en del av vårt team.

Vi söker dig som har minst 5 års erfarenhet av VVS-relaterad projektledning och entreprenad samt är erkänt skicklig inom energieffektivisering. Du är självgående, strukturerad, tar eget ansvar, tycker om att leda andra och trivs med kundkontakt. Du har akademisk bakgrund, körkort och behärskar svenska språket i tal och skrift på utmärkt nivå. Erfarenhet som konsult är ett plus.

Är du intresserad av tjänsten? Välkommen att kontakta Lisen Sellén på lisen.sellen@engi.se eller 070-989 01 10.

Jonas Kristiansson

ENGI välkomnar Jonas Kristiansson och Göteborg!

Januari 2023

Vi hälsar Jonas Kristiansson varmt välkommen till oss på ENGI. Jonas har efter några år inom restaurang valt att komma tillbaka till vår bransch där han tidigare arbetat på bland annat ÅF/AFRY. Jonas kommer att vara stationerad i Göteborg vilket innebär att vi på ENGI nu bättre kommer kunna möta våra rikstäckande kunders behov och även delta i större rikstäckande upphandlingar.

Andreas Castillo

Vill du bli en del av vårt team? ENGI söker VVS-ingenjör!

November 2022

ENGI fortsätter växa och söker nu en erfaren och självgående VVS-ingenjör som brinner för energi. Vi söker dig som har minst 5 års erfarenhet som VVS-ingenjör och är erkänt skicklig inom energieffektivisering. Du är självgående, tar eget ansvar, tycker om att leda andra och trivs med kundkontakt. Du har akademisk bakgrund, körkort och behärskar svenska språket i tal och skrift på utmärkt nivå. Erfarenhet som konsult är ett plus. Välkommen att kontakta Lisen Sellén på lisen.sellen@engi.se eller 070-989 01 10 för mer information och ansökan.

Andreas Castillo

Välkommen Andreas Castillo!

November 2022

Vi välkomnar varmt Andreas Castillo till ENGI. Han kommer närmast från Nordomatic och kommer bli ett värdefullt kompetenstillskott hos oss inom styr och övervakning.

Installation av bergvärme för Gladan 4 i Stadshagen

Bergvärme för Gladan 4 i Stadshagen

September 2022

ENGI fick i uppdrag att på ett säkert och minimalt störande sätt komplettera fastigheten Gladan 4 med bergvärme. Geobrunnarna borrades i ett garage med låg takhöjd och det störande arbetet utfördes under sommaren då hyresgästerna hade semester. Efter att entreprenaden är klar under hösten 2022 blir fastigheten flexibel och kan med olika energikällor värmas och kylas på det mest miljöoptimala alternativet.

Byggnaden Terminalen 2, Kista

Pågående projekt för Castellum - Terminalen 2, Kista

September 2022

ENGI hittar synergier och driver flera projekt parallellt i samma fastighet. Syftet är att kraftigt reducera energianvändningen för ventilationen och uppdatera den tekniska livslängden för central infrastruktur på värmesidan. Etapp 1 ska vara klart innan november månad med sikte inställt på kommande etapper.

Erik

ENGI fortsätter växa

Augusti 2022

Vi kickar igång hösten med att välkomna vår nyrekryterade kollega Erik Jacobsson. Erik kommer närmast från Caverion där han jobbat som teknisk samordnare för Astra Zeneca.

Arninge Centrum

Nytt uppdrag i Arninge Centrum, Mätstången 2

Juni 2022

ENGI har fått i uppdrag av Corem Property Group att utreda lönsamheten i att investera i en geoanläggning. I samband med utredningen identifieras även andra potentiella energiåtgärder som är lönsamma för fastigheten. ENGI tackar för förtroendet och ser fram emot fortsatt gott samarbete!

Magasinet i Sickla

Magasinet i Sickla är klart för nästa fas!

Maj 2022

ENGI har i god samverkan med beställare och underentreprenörer genomfört ännu ett lyckat projekt. Entreprenaden har löpt på enligt plan både avseende kostnadskalkyl och tidsram. Nu börjar den viktigaste fasen, intrimning och uppföljning av fjärrvärmeanvändningen under ett års tid. Det ser vi på ENGI fram emot!

Profilbild på Lars Sjögren

Välkommen Lars Sjögren!

Maj 2022

ENGI hälsar Lars Sjögren välkommen till teamet! Lars kommer närmast från Värmex och blir ett värdefullt tillskott i våra energieffektiviseringsprojekt.

Höghus i Solna fotograferat i solnedgången

Engi välkomnar Joakim Lindgren

Mars 2022

Vi är glada att hälsa vår nygamla kollega Joakim Lindgren välkommen tillbaka till oss på Engi. Efter några år på annat håll har han valt att återvända till oss och bli en del av vårt team igen. Kul att åter ha dig ombord Joakim!

Höghus i Solna fotograferat i solnedgången

Möjlighet i Rödbetan

Januari 2022, Rödbetan 1-2, Solna

Nya fastighetsägarna Obligo, ägare till fyra höghuslängor i Solna, satsar långsiktigt och har investerat i en fördjupad energiutredning. Åtgärdsplanen omfattar bland annat investering i frånluftsvärmepumpar, solceller, tilläggsisolering av vind samt installation av tilläggsskiva på fönster.

Byggnad med Willys affär

Corem satsar i Vällingby

Januari 2022, Johannelund 7, Vällingby

Corem tar hjälp av ENGI för utredning av de tekniska installationerna i en kontorsbyggnad i Vällingby. Utredningen föreslår bland annat åtgärder som återvinning av värme från kylmaskiner, låsa radiatortermostater på 21°C, solceller, optimering av fastighetens kylmaskiner, balans av luftflöden samt återvinning av frånluftsvärme.

Medarbetare Robert Gillberg

Vi hälsar Robert Gillberg välkommen till ENGI

Januari 2022

Robert kommer närmast från Citycon och har även en bakgrund inom ventilation där han har jobbat med både injustering och installation. Varmt välkommen!

En byggnad i svartvitt.

ENGIs åtgärdsplan ger stora energibesparingar för Startboxen

Oktober 2021 - Startboxen, Järva Krog

ENGI har tagit fram en åtgärdsplan för Corems fastighet Startboxen som kommer minska energianvändningen med 651 MWh/år. Åtgärderna som nu påbörjar sin realisering handlar främst om installation av baslastvärmepump, värmepump till TVV för restaurang, rörelsedetektorer till belysning i kulvert samt byte av remdrivna fläktar och effektbegränsning av fjärrkylan.

En byggnad i svartvitt.

Minskad klimatpåverkan för fastighet i Solna

Oktober 2021 - Aprikosen 2, Solna

På uppdrag av Corem har ENGI gjort en fördjupad analys av byggnadens energieffektiviseringspotential. Vid genomförandet av samtliga föreslagna åtgärder (ombyggnation av ventilationsaggregat, utökad användning av värmepump, installation av behovsstyrningar mm) minskas fastighetens klimatpåverkan med 167 ton CO2/år.

Bild på hus framifrån i Kvarterat Hörnan

Återvinning av överskottsvärme i Kvarteret Hörnan

Oktober 2021 – Kvarteret Hörnan, Solna

I Fabeges fastighet Kvarteret Hörnan påbörjas nu ett ambitiöst projekt som syftar till att återvinna all överskottsvärme från byggnaden och återföra den till värmesystemet. Målsättningen är att halvera behovet av köpt energi.

En byggnad i svartvitt.

78% energibesparing i Magasinet

Augusti 2021 - Magasinet, Sickla

Nu har ENGI påbörjat implementeringen av det åtgärdsprogram som vi presenterade för Atrium Ljungberg våren 2021 avseende Magasinet i Sickla. Planen är att minska byggnadens fjärrvärmeanvändning med 78% genom att realisera ENGIs föreslagna åtgärder.

Johan Eriksson.

ENGI välkomnar Johan Eriksson

Augusti 2021 – Mall of Scandinavia, Solna

Vi hälsar Johan Eriksson varmt välkommen till ENGI. Johan har en lång och bred erfarenhet inom vårt område och har tidigare bl a jobbat som CEO på PW Cityrör och Voltair System.