Karriär

Bild på lägenheter

Karriär hos oss

Vi erbjuder en arbetsplats med högt i tak och stor flexibilitet.

Vi är ett drivet och motiverat team bestående av erkänt duktiga energiexperter med lång och bred kompetens inom energieffektivisering. Vi erbjuder en arbetsplats med högt i tak och stor flexibilitet och har huvudkontor i Arenastaden, Solna.

Vi skräddarsyr unika energikoncept i komplexa fastigheter där våra medarbetare är nyckelpersoner i det kreativa arbetet med att sätta ihop den bästa lösningen för kunden.

Våra projekt är varierande och inkluderar alltifrån felsökningar, energikartläggningar, projekteringsuppdrag och åtgärdsförslag till projektledning av entreprenader, OVK-besiktningar och energiförvaltning.

ENGI logga, tavlor och kollegor
Engis mötesrum
Engis medarbetare Björn ute på jobb
Rörarbete på Engi
Kontorsjobb på Engi
Erik Jacobsson

MÖT VÅRA MEDARBETARE

Erik Jacobsson

Vad var det som lockade dig till ENGI?

Jag kände att det fanns möjlighet att utvecklas och lära sig nya saker. Med ENGI kunde jag komma ut på en bred kundkrets och få uppdrag med avancerad teknik som jag är intresserad av. Det känns som att ENGI jobbar med de mest komplexa anläggningarna och de mer svårförstådda systemen som är avancerat byggda. Det är de systemen jag vill jobba med, inte bara vanliga fjärrvärmeundercentraler, utan de mer utmanande helhetsinjusteringarna.

Vad tycker du är det bästa med att jobba på ENGI?

Det är kamratskapen och att det inte finns någon hierarki alls. Alla vill hjälpa alla och sätter andra framför sig själva, det ger väldigt bra stämning. Sedan är det också en värme i ledarskapet, det är alltid tydlig och rak kommunikation från cheferna, men på ett så ödmjukt sätt med värme.

Varför skulle du rekommendera ENGI som arbetsgivare?

Man får alltid en ärlig chans att försöka lösa saker själv, men vill man ha hjälp är det alltid bara ett samtal bort. Och det tar aldrig emot att ringa det samtalet, oavsett om man har en stor eller liten fråga. Förtroende och ansvar i kombination med backup och stöttning. Det är jag själv som styr min personliga utveckling här och jag lär mig så sjukt mycket varje dag. Jag tycker om att det är tillåtet att prova och göra fel för att lära sig av sina misstag.

Björn Jonsson

MÖT VÅRA MEDARBETARE

Björn Jonsson

Björn har jobbat på ENGI sedan 2019. Han jobbar med energikartläggningar och felsökning av stora komplexa energianläggningar, vilka vidare resulterar i åtgärdsförslag till kunden. Åtgärderna kan exempelvis handla om förbättrad värmeåtervinning i ventilationssystem, ökat nyttjande av värmepumpar/kylmaskiner, programmeringsfel i styrsystem mm. Björn projekterar och genomdriver även åtgärderna nyckelfärdigt om kunden så önskar.

Vad var det som lockade dig till ENGI?

Jag ville hålla på med energieffektivisering, men inte bara skriva rapporter utan jobba i hela spektrat från att ta fram åtgärdsförslag till att hjälpa till att drifta inom förvaltning. ENGI är med i hela kedjan vilket gör att man får jobba med många olika saker och se till helheten. Vi är kundens högra hand i alla steg, vi optimerar och hjälper till när saker går sönder osv. Förutsättningarna förändras hela tiden och vi är med längs resans gång.

Vad tycker du är det bästa med att jobba på ENGI?

Det är som klippt och skuret för mig. Jag tycker om mina arbetsuppgifter och jobbar med det jag vill göra – i hela energikedjan. Man har frihet under ansvar och stor flexibilitet. En annan sak jag uppskattar är den tekniska höjden. ENGI tänker utanför boxen och är inte rädda för att göra okonventionella lösningar. Vi försöker se alla lösningar i byggnaderna, inte bara standardlösningarna. Och vi ser till helheten. Vi har också en väldigt bra dialog och fint samarbete med våra partners och underentreprenörer. Vid sidan av det har vi en skön kultur på ENGI. Högt i tak, avslappnat och inte så ängsligt - men samtidigt respektfullt. Tycker också att det är skönt att det inte är ett storbolag - korta beslutsvägar, välgrundade och rationella beslut, inga onödiga mallar och rutiner utan bara de som behövs på riktigt. Kan till sist tillägga att ENGI värdesätter experterna. Det går att få en bra lön som expert, utan att vara chef. Det ger stöd att växa i karriären.

Varför skulle du rekommendera ENGI som arbetsgivare?

Du får jobba med kollegor som har hög kompetens, lite olika profiler och som hjälps åt. Du får jobba med bra entreprenörer och folk runtomkring. Du får jobba med bra kunder med spännande byggnader där det går att hitta på bra saker. Du får betalt för din prestation och bra, flexibla förmåner.

Lediga jobb hos oss

ENGI söker Projektledare med VVS-profil

ENGI fortsätter växa och söker nu en erfaren och självgående Projektledare med VVS-kompetens som vill bli en del av vårt team.

Vi söker dig som har minst 5 års erfarenhet av VVS-relaterad projektledning och entreprenad samt är erkänt skicklig inom energieffektivisering. Du är självgående, strukturerad, tar eget ansvar, tycker om att leda andra och trivs med kundkontakt. Du har akademisk bakgrund, körkort och behärskar svenska språket i tal och skrift på utmärkt nivå. Erfarenhet som konsult är ett plus.

Är du intresserad av tjänsten?

Välkommen att kontakta Lisen Sellén på lisen.sellen@engi.se eller 070 989 01 10.

VVS-ingenjör som brinner för energi sökes!

ENGI fortsätter växa och söker nu en erfaren och självgående Energiingenjör som vill bli en del av vårt team. Vi söker dig som har minst 5 års erfarenhet som VVS-ingenjör och är erkänt skicklig inom energieffektivisering. Du är självgående, tar eget ansvar, tycker om att leda andra och trivs med kundkontakt. Du har akademisk bakgrund, körkort och behärskar svenska språket i tal och skrift på utmärkt nivå. Erfarenhet som konsult är ett plus.

Är du intresserad av tjänsten?

Välkommen att kontakta Lisen Sellén på lisen.sellen@engi.se eller 070 989 01 10.

Spontanansökan

Vi söker löpande nya medarbetare.

Är du intresserad av tjänsten?

Välkommen att kontakta Lisen Sellén på lisen.sellen@engi.se eller 070 989 01 10.